Surah Al-Mu'minun : Ayat 99 - 100

Kesudahan golongan yang kufur ingkar itu apabila sampai ajal maut kepada salah seorang di antara mereka, berkatalah ia: "Wahai Tuhanku, kembalilah daku (hidup semula di dunia) - Supaya aku mengerjakan amal-amal yang soleh dalam perkara-perkara yang telah aku tinggalkan". Tidak! Masakan dapat? Sesungguhnya perkataannya itu hanyalah kata-kata yang ia sahaja yang mengatakannya, sedang di hadapan mereka ada alam barzakh (yang mereka tinggal tetap padanya) hingga hari mereka dibangkitkan semula (pada hari kiamat).

Wednesday, August 11, 2010

Wanita jadi imam sembahyang jamaah

Saksikan seorang wanita menjadi imam sembahyang jamaah di Toronto Canada yang disiarkan oleh Vision TV Canada. Mereka adalah antara kumpulan-kumpulan Islam progresive/liberal yang memperjuangkan Women for Imam movement.

Doakan supaya mereka diberi petunjuk!

Secebis harapan : Wahai pembaca/pelawat budiman, Berita Islam Global (BIG) memerlukan sokongan anda bagi meneruskan usaha-usaha mengeluarkan berita-berita berkualiti dan terkini. Justeru itu, korbankan sedikit tenaga anda untuk klik di mana-mana ruang iklan (jika ada) sebelum keluar dari blog ini. Kesudian anda didahului dengan jazakallahu khairan kasira.

2 comments:

  1. boleh ke perempuan mengimamkan sembahyang, sedangkan makmum nya terdiri dari lelaki dan perempuan...???

    ReplyDelete
  2. Itulah isunya..memang tak boleh

    ReplyDelete